Reprezentacja ZSPS Wicemistrzami wśród uczniów szkół cukierniczych
Karolina Stricke i Paweł Gromacki zajęli drugie miejsce w VIII Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych w Warszawie rozgrywających się podczas Targów EXPO Sweet 2018. W warszawskim finale startowało 12 ekip reprezentujących szkoły z całej Polski, które zostały wyłonione na podstawie projektów prac nadesłanych do organizatorów zawodów. Tematem tegorocznej edycji mistrzostw była Fantastyka- Fantazy. Praca konkursowa naszych uczniów przedstawiała wielki wybuch planet. Ogień, lawa oraz planety widoczne na torcie, natomiast deser przedstawia planety tuż przed wybuchem. Ponadto tort i deser był eksplozją smaku – tort o smaku mango z chili i owoce leśne, a deser o smaku czarnego bzu z zieloną herbatą. Podczas zawodów, w ciągu trzech godzin pracy, uczniowie musieli wykonać tort z dekoracją, tort do degustacji oraz deser na talerzu. Ekipa poznańska przygotowywała się do mistrzostw pod okiem mistrzów z Cukierni Kandulski, a dokładnie z Europejskiej Szkoły Mistrzów Profesional im. Wojciecha Kandulskiego. Gorąco dziękujemy za wspaniałe przygotowanie. Wielkie brawa dla uczniów, którzy po raz drugi stanęli na pudle mistrzostw ( w ubiegłym roku 3 miejsce). Nie bez znaczenia był również głośny doping uczniów Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego, za który gorąco dziękujemy!!!
Strona główna ZSPS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
1 2 Następny slajd
Pokaz slajdów
© ZSPS POZNAŃ Strona główna ZSPS
loading