Ogólnopolski Turniej Piekarski i Przetwórstwa Mięsa
W dniach 26 i 27 kwietnia 2018 roku po raz kolejny zorganizowany został przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą Ogólnopolski Turniej Piekarski im. Anny Butki i Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa im. Iwony Mossakowskiej, który jak co roku zgromadził najlepszych uczniów z całej Polski. Organizatorom bardzo zależało na przeprowadzeniu turniejów, aby oprócz młodych cukierników (taki konkurs odbywa się również w poznańskiej szkole) wyróżnieni zostali też młodzi piekarze i wędliniarze. W całym kraju szkoły i zakłady przetwórcze mają problem z naborem uczniów do klas mięsnych i piekarskich, w których młodzież poznaje zawód, „fach” wędliniarz, piekarz. Poznański turniej jest jednym ze sposobów promocji zawodu, który daje szansę na zdobycie dobrej pracy w zakładach przetwórstwa spożywczego w kraju oraz za granicą. Mamy nadzieję na dalszą współpracę ze sponsorami, szkołami i zakładami, których uczniowie brali udział w konkursowych zmaganiach. Niech ta informacja będzie zachętą dla wszystkich uczniów do startu w kolejnej edycji turniejów. Serdecznie zapraszamy w przyszłym roku do Poznania, szczegółowe informacje o konkursie na stronach szkoły www.zsps.poznan.pl.
Strona główna ZSPS
DSC_0840
DSC_0859
DSC_0862
DSC_0863
DSC_0879
DSC_0880
DSC_0887
DSC_0889
DSC_0898
DSC_0899
DSC_0900
DSC_0901
DSC_0902
DSC_0903
DSC_0906
Poprzednia strona12 3 4 Następna strona
Pokaz slajdów
© ZSPS w Poznaniu Strona główna ZSPS
loading