IX Ogólnopolski Turniej Kucharski – etap szkolny

Dnia 29.10.2024r w pracowni gastronomicznej ZSPS odbył się etap szkolny IX Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego, którego sekretarzami były panie Małgorzata Mager oraz Anna Saj. 

Tematyką turnieju były :  “ Podroby drobiowe i mięso drobiu w towarzystwie kaszy”.  🍽️ Do tego etapu przystąpiła czwórka uczniów z klasy 3 KB:

  • Mikołaj Górka
  • Zuzanna Kałka-Smolińska
  • Volodymyr Kuzmin
  • Mateusz Miecznikiewicz

Uczniowie na początku rozwiązywali test z zakresu wiedzy ogólnozawodowej , później w czasie 120 min wykonywali potrawę konkursową👨‍🍳🧑‍🍳 Uczniów oceniała komisja składająca się z nauczycieli przedmiotów zawodowych : p. Karoliny Mikołajczyk – Nieckarz i p. Joanny Mormol oraz szefa kuchni restauracji “ Atta restaurant” ze Słupcy Macieja Piątka. Wyniki konkursu są następujące : I miejsce🏆🥇 – Mikołaj Górka II miejsce🥈 – Volodymyr Kuzmin III miejsce🥉 – Mateusz Miecznikiewicz oraz Zazanna Kałka – Smolińska Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy ‼️💪

Skip to content