Dnia 29.10.2024r w pracowni gastronomicznej ZSPS odbył się etap szkolny IX Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego, którego sekretarzami były panie Małgorzata Mager oraz Anna Saj.
Tematyką turnieju były : “ Podroby drobiowe i mięso drobiu w towarzystwie kaszy”. 🍽️ Do tego etapu przystąpiła czwórka uczniów z klasy 3 KB:
- Mikołaj Górka
- Zuzanna Kałka-Smolińska
- Volodymyr Kuzmin
- Mateusz Miecznikiewicz
Uczniowie na początku rozwiązywali test z zakresu wiedzy ogólnozawodowej , później w czasie 120 min wykonywali potrawę konkursową👨🍳🧑🍳 Uczniów oceniała komisja składająca się z nauczycieli przedmiotów zawodowych : p. Karoliny Mikołajczyk – Nieckarz i p. Joanny Mormol oraz szefa kuchni restauracji “ Atta restaurant” ze Słupcy Macieja Piątka. Wyniki konkursu są następujące : I miejsce🏆🥇 – Mikołaj Górka II miejsce🥈 – Volodymyr Kuzmin III miejsce🥉 – Mateusz Miecznikiewicz oraz Zazanna Kałka – Smolińska Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy ‼️💪