Ogólnopolski konkurs gastronomiczny „Kukurydziane inspiracje”- Serock 2023

W październiku, w Poznaniu,  odbył się półfinał Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego promującego spożycie kukurydzy pt.: „Kukurydziane inspiracje.”🍿🍿🍿  W półfinale nasz zespół zdobył II miejsce i dostał się do ścisłego finału‼️Mieliśmy miesiąc na dopracowanie naszej potrawy a był to : „Filet z kurczaka supreme z polentą, emulsją z kukurydzy, puree z popcornu oraz gołąbkiem chorizo” 💪 30 listopada 2023r. w Serocku odbył się finał  „Kukurydzianych inspiracji” w których udział wzięli uczniowie klas 2KA Alan Józefiak i 2KB Dominika Molenda,  pod opieką pani Joanny Mormol i wsparciu p. Karoliny Mikołajczyk – Nieckarz.  Poziom konkursu był bardzo wysoki, jednak nasza potrawa i umiejętności naszych uczniów pozwoliły nam wygrać konkurs i zająć I miejsce🥇🏆 Jesteśmy dumni z naszych zdolnych uczniów‼️💪👌🏻 Bardzo dziękujemy szefowi kuchni 👨‍🍳Garden City – Tomaszowi Zdrence oraz Dominikowi Powstańskiemu 👨‍🍳za przygotowanie uczniów do konkursu na tak wysokim poziomie. Całej drużynie gratulujemy sukcesu i otrzymanej nagrody👏👏👏

Skip to content