Podczas tegorocznych targów – Smaki Regionów – uczniowie naszej szkoly czynnie uczestniczyli w pokazach i warsztatach kulinarnych Uczennice klasy 2 MT wraz z nauczycielką przedmiotów zawodowych p. Żanetą Maleszą, sporządzały wyroby z ciasta drożdżowego m. in. drożdżówki z jabłkiem i kruszonką. Na stoisku tym oprócz świeżych i pachnących drożdżówek można było podziwiać piekne wypieki Piekarni Anika w Luboniu
Prowadzone były również rodzinne warsztaty z Funduszu Mięsa Wieprzowego podczas których uczniowie klas 2 ŻA oraz 2 ŻC wraz z nauczycielami – p. Magdaleną Olejniczak oraz p. Danielem Wożnickim- przygotowywali dania z mięsa wieprzowego m.in. kotleciki dla najmłodszych. W warsztatach tych brał udział , również szef kuchni Restauracji Stara Osada p. Bartosz Muzalewski- finalista konkursu Wielkopolski kucharz roku
Kolejna edycja Targów pokazała duże zainteresowanie naturalnymi produktami i recepturami. Do zobaczenia w przyszłym roku!
- ZSPS NA POLAGRZE
- VI Edycja #SprzątamyDlaPolski