Uczniowie ZSPS jak co roku odwiedzili Targi Polagra oraz Targi Smaków. Na Polagrze młodzież z klas Technikum oraz Szkoły Branżowej I stopnia zapoznała się z najnowszymi trendami obowiązującymi w przemyśle spożywczym. Uczniowie mogli zobaczyć całe linie produkcyjne, pakujące, najnowocześniejsze maszyny i urządzenia oraz technologie stosowane w produkcji żywności Podczas Targów Smaków młodzież miała okazję zapoznać się oraz posmakować produkty spożywcze z różnych regionów Polski. Oferowane produkty wytwarzane są przez lokalnych producentów , którzy dbają naturalność oraz autentyczność smaku
Uczniowie mieli okazję czynnie uczestniczyć w pokazach kulinarnych m.in. Chefa Lorka – Laurenia Zediu- finalisty 7. edycji programu MasterChef Polska. Podczas tych warsztatow młodzież mogła przekonać się, że można smacznie gotować i jednocześnie nie marnować żywności. Czekamy na kolejne tak ciekawe i inspirujące wydarzenia
- Wyposażenie placówek oświatowych w nowoczesny i wysokospecjalistyczny sprzęt technologiczny na terenie MOF Poznania
- SMAKI REGIONÓW