Technikum Przemysłu Spożywczego
czas nauki: 5 lat
Technik hotelarstwa
|
|
przedmioty rozszerzone: język obcy, geografia
kwalifikacje:
-
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
-
HGT.06. Realizacja usług w recepcji
Technik przetwórstwa mleczarskiego
|
|
przedmioty rozszerzone:
kwalifikacje:
-
SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
-
SPC.06. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich
Technik technologii żywności
klasa patronacka Uniwersytetu Przyrodniczego
|
|
przedmioty rozszerzone: język obcy, chemia
kwalifikacje:
jedna z wybranych kwalifikacji:
-
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych
-
SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
-
SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich
-
SPC.04. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
oraz
-
SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
Technik żywienia i usług gastronomicznych
klasa patronacka Uniwersytetu Ekonomicznego
|
|
przedmioty rozszerzone: język obcy, biologia
kwalifikacje:
-
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
-
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
|