Eliminacje Ogólnopolskiego Konkursu „Zboża najwyższej jakości – Powrót do zbóż pradawnych”

W czwartek 23.11.2023 po raz kolejny w Naszej szkole odbyły się  eliminacje Ogólnopolskiego Konkursu „Zboża najwyższej jakości – Powrót do zbóż pradawnych”. W Konkursie brali udział uczniowie z Technikum oraz Branżowej Szkoły, którzy kształcą się w zawodach piekarz oraz kucharz.  Gośćmi tego wydarzenia byli: Pan Czesław Meus Ekspert branży piekarniczej i zbożowej,  Zastępca Dyrektora KOWR OT w Poznaniu Pan Krzysztof Buchelt, Pan Stanisława Butka Prezesa Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP oraz Pani Katarzyna Mojzykiewicz  podstarszy  Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu. Podczas Konkursu zostały zaprezentowane umiejętności uczniów kształcących się w tych zawodach. Widać było dobrą pracę nauczycieli i opiekunów (Pani Joanny Mormol, Pani Żanety Malesza) w przygotowaniach do Konkursu. Cieszymy się, że Nasi uczniowie stanęli na wysokości zadania zajmując I  miejsca:

W kategorii Piekarz: Wiktoria Walkowiak i Jakub Bykowski

W kategorii kucharz: Kacper Masalski i Szymon Szeląg

Dziękujemy, także uczniom Darii Gniewowskiej, Oliwi Oleksza oraz Kamilowi Czarneckiemu za zajęcie II miejsca w Kategorii Piekarz.

Gratulujemy Naszym bardzo zdolnym uczniom z ZSPS w Poznaniu życząc dalszych sukcesów.

Skip to content