W dniu 25.10.2021r. odbyło się rozdanie nagród uczestnikom biorącym udział w konkursie kulinarnym pt. „Jesienne skarby na talerzu” organizowanym przez nauczycieli Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego: Żanetę Maleszę, Małgorzatę Mager oraz Annę Saj.
Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu pracy fotograficznej własnoręcznie wykonanej jesiennej potrawy oraz jej przepisu. Dodatkowo punktowane było zdjęcie prezentujące potrawę wraz z autorem wykonania.
Celem konkursu było zachęcenie młodzieży do aktywności oraz zaprezentowania swoich zdolności i predyspozycji zawodowych. Komisja konkursowa spośród nadesłanych prac wyłoniła zwycięzców, zwracając szczególną uwagę na samodzielność wykonanego zadania, estetykę i formę prezentacji.
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Daria Pyrzyńska z klasy 3 PT.
Drugie miejsce przypadło Wiktorii Chrebor z klasy 3 GŻH.
Trzecie miejsce dla Marzeny Nowak również z klasy 3 GŻH.
Komisja przyznała także dwa wyróżnienia dla Nikoli Szczepańskiej i Dominika Sadka z klasy 3 PK.
Wszystkim laureatom i uczestnikom serdecznie gratulujemy oraz zachęcamy do aktywnego udziału w konkurach organizowanych przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego.
Żaneta Malesza