Doradcy metodyczni z ODN Poznań przy współpracy z Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego, byli organizatorami konferencji na temat: „Zarządzanie zmianą – doradztwo zawodowe od kuchni”. Uczestnikami wydarzenia były Instytucje wsparcia szkół w obszarze doradztwa zawodowego:
# Urząd Miasta Poznania
# Centrum Doradztwa Zawodowego dla Młodzieży w Poznaniu
# Centrum Wsparcia Rzemiosła Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Poznaniu
oraz dyrektorzy szkół podstawowych, pedagodzy i psycholodzy, doradcy zawodowi.
Prelegentki: Aleksandra Berezowska-Ciołek i Izabela Kachlicka, poruszyły wątki diagnozy potencjałów, roli rodzica w doradztwie zawodowym oraz zasad realizacji doradztwa zawodowego podczas zajęć przedmiotowych.
Konferencję umiliła degustacja słodkości ze szkolnych pracowni piekarsko-cukierniczych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego oraz wycieczka prezentująca pracownie praktycznej nauki zawodów.
Wszystkich uczestników zachęcamy do wstąpienia do sieci współpracy i samokształcenia ODN-u https://newsieci.odnpoznan.pl/ (klucz dostępu do sieci Oli to „luty”, do sieci Izy to „Iza”).Materiały z konferencji są do pobrania poprzez sieć współpracy. Zapraszamy do monitorowania terminarza planowanych aktywności typu lekcje otwarte, konsultacje zbiorowe i indywidualne w formie stacjonarnej oraz online poprzez stronę: https://rejestracja.odnpoznan.pl/spis,pl,100.html.
Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział w konferencji!
Aleksandra Berezowska-Ciołek
Izabela Kachlicka