Trophée Mille Polska 2023

10 listopada 2023, ta data z pewnością zapisze się na stałe w pamięci naszych uczniów, a to za sprawą pierwszego międzynarodowego konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Polska 2023 w Krakowie . Do konkursu dostało się 6 najlepszych drużyn z całej Polski, a wśród  nich reprezentanci naszej szkoły czyli Antonina Sułkowska z klasy 3Ż oraz Eryk Makowiak z klasy 3T. Konkurs stał na niezwykle wysokim poziomie, co możemy zauważyć nawet w składzie Jury , gdzie widnieją takie nazwiska jak Robert Sowa, Bożena Sikoń czy założyciel konkursu Philippe Mille
Danie z łososia z dyniowym purée z warzywnym krokietem i sufletem ziemniaczano – grzybowym oraz deser z musem piernikowym z insertem dyniowym z whisky oraz czekoladową dekoracją przygotowane przez naszych uzdolnionych kucharzy zdobyło uznanie jury, a nasz duet otrzymał nagrodę specjalną – szkolenie w Akademii Czekolady🍫. Do konkursu przygotowywała uczniów Pani Karolina Mikołajczyk – Nieckarz we współpracy z Maciejem Piątkiem i Pawłem Mieszałą
Wielkie gratulacje dla naszej dwójki ❤️👏. Była krew, łzy, nerwowa atmosfera ale spisali  się świetnie👌👍. Szkoła jest z Was dumna i czekamy na więcej! 👩‍🍳👨‍🍳❤️
Ps. Otuchy i wsparcia naszym reprezentantom dodawały niezastąpione Panie Marta Bereta wraz z Joanną Mormol.
Dziękujemy 🥰

Skip to content