Dnia 18 listopada w naszej szkole odbył się event promujący spożycie kukurydzy i produktów kukurydzianych. Patronat eventowy sprawował Polski Związek Producentów Kukurydzy. Gościliśmy Panią Teresę Nowacką, Pana prezesa PZPK prof dr hab Tadeusza Michalskiego oraz Pana Dyrektora biura PZPK Pawła Olejarskiego. Nasza zdolna młodzież z klas: 1ŻA, 1ŻC i 3Ż pod okiem nauczycieli Karoliny Mikołajczyk – Nieckarz oraz Joanny Mormol przygotowała pyszne potrawy: – zupę kukurydzianą z curry i kurczakiem, – popcorn, – przekąski na waflu kukurydzianym z różnymi pastami: • serową z curry, z papryką oraz ze szpinakiem, • jajeczną, • pasztetową, • hummus, – ciastka kukurydziane. Event skierowany był dla społeczności lokalnej oraz dla młodzieży z ZSPS. Wszystkie potrawy bardzo smakowały i cieszyły oko swoim kolorowym wyglądem.