W dniach 23 i 24 marca wraz z nadejściem wiosny Nasza szkoła uczestniczyła na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa I Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie w Regionalnym Konkursie Kulinarnym „Na Wielkanocnym Stole 2024”. Potrawami Konkursowymi ZSPS były: Szynka z tłuszczykiem, Biała kiełbasa oraz Żurek Wielkanocny. Z pośród prawie 90 wystawionych do Konkursu potraw wielkanocnych ZSPS w Poznaniu został Laureatem II miejsca w Kategorii specjalnej dla Szkół Gastronomicznych za piękną i smaczną Szynkę z Tłuszczykiem a jednocześnie otrzymał dwa wyróżnienia w Kategorii Potrawy Mięsne za Szynkę z Tłuszczykiem, Żurek Wielkanocny i Białą kiełbasę. Jurorem konkursu „Na Wielkanocnym Stole 2024” oraz gościem Jarmarku Wielkanocnego w Szreniawie była Katarzyna Bosacka. W trakcie trwania Jarmarku uczniowie Naszej szkoły wraz z nauczycielkami zaprezentowały sposób przygotowania Żurku wielkanocnego na zakwasie według tradycyjnej receptury wraz z degustacją. Obok stoiska ZSPS był zaprezentowany również pokaz białej kiełbasy z degustacją przez Pana Przemysława Tecława. Cieszymy się, że kolejny raz nasza Szkoła czyli ZSPS w Poznaniu zaliczyła podium w Konkursie.
- Wizyta gospodarcza na budowie BCU
- XXVII edycja Ogólnopolskiego Turnieju Piekarskiego im. Anny Butki